• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • SCHOOL DE WRALDPOARTE

  40 dagen project  De Wrâldpoarte Garyp

  Dit jaar heeft de CBS De Wrâldpoarte in Garyp gespaard voor Famtofam gedurende de 40 dagentijd voor Pasen. De eerste contacten tussen de school en Famtofam dateren van begin november 2016. Op 3 april j.l. hebben we op school in 3 groepen de kinderen verteld over (het werk van) Famtofam. Zondag 5 april hebben we vervolgens in de kerkdienst mogen toelichten waarom hulp aan Armeense kinderen nog steeds zo broodnodig is. De kinderen reageerden enthousiast en gingen de afgelopen weken op pad om geld in te zamelen. Eerder al hadden we ons verhaal mogen vertellen aan de catechisanten die afgelopen winterseizoen ook zijn gaan sparen voor Famtofam.

  Ook erg blij waren we met de gelegenheid die we kregen om in de projectkrant te schrijven over ons werk waardoor alle inwoners van Garyp konden worden geïnformeerd en opgeroepen deel te nemen aan deze actie.

  Als Famtofam werden we uitgenodigd om aanwezig te zijn in de kerkdienst op 2de paasdag waarin de opbrengst van deze actie zou worden bekend gemaakt. We waren vanzelfsprekend erg benieuw en gaven gehoor aan die uitnodiging door met 5 van onze bestuursleden aanwezig te zijn.

  Spannend was het best wel en we waren erg verrast bij het zien en horen van het totale bedrag: € 4.770,99. Wat een fantastisch bedrag, om stil van te worden! Hier kunnen we echt heel veel mee doen in Armenië. We gaan ons nu beraden (en met de school overleggen) wat we precies gaan doen met deze opbrengst. In ieder geval gaan we een (arme) school in Armenië verrassen. Met de schoolleiding gaan we vaststellen aan welke spullen de meeste behoefte is. Die spullen gaan we daar dan (samen met de schoolleiding) inkopen en afleveren bij die school. Daarvan maken we dan beeld- en geluidsmateriaal. Met dit materiaal gaan we dan terug naar De Wrâldpoarte zodat de kinderen met eigen ogen kunnen zien waaraan hun gepaarde geld is besteed. Zoals de plannen nu zijn zal dat allemaal gaan plaatsvinden in het voorjaar van 2018.

  Als bestuur van Famtofam zijn we alle inwoners van Garyp (de school, de kerk en alle anderen)  zeer dankbaar voor deze actie voor Famtofam. Nogmaals, heel, heel hartelijk dank.

  Scroll omhoog