• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • School Hatsik

  Christelijke Basisschool De Wrâldpoarte in Garyp heeft in 2017 tijdens de 40-dagentijd voor Pasen actie gevoerd voor Famtofam. Maar ook de hele kerkelijke gemeenschap van Garyp deed mee aan deze actie. De actie bracht het fantastische  bedrag van € 5.300 op. Dit bedrag is door Famtofam besteed aan de school van Hatsik, een klein dorpje 5 km buiten Gyumri. 

  De eerste contacten tussen de school en Famtofam dateren van begin november 2016. In april 2017 is Famtofam uitgenodigd om op school aan alle leerlingen te vertellen over (de acties van) Famtofam. Ook de Protestantse gemeente van Garyp sloot zich aan bij deze actie. En zo kon een fantastisch bedrag van € 5.300 aan Famtofam worden overgemaakt.

  Vervolgens is de dorpsschool van Hatsik, een klein dorpje net buiten Gyumri, door Famtofam gekozen om van dit geld te profiteren. De staat van het gebouw was erg slecht en daarom is besloten met de opbrengst van deze actie een paar lokalen te restaureren wat tijdens de winterperiode is uitgevoerd.

  Daarnaast heeft een groep jongeren van de Protestantse gemeente Achlum/Hitzum actie gevoerd om geld bijeen te brengen voor deze school in Hatsik. Met dit geld kon o.m. een transport worden bekostigd om in Nederland afgedankt schoolmeubilair naar Hatsik te transporteren.

  In mei 2018 heeft een bestuursdelegatie weer een reis naar Armenië gemaakt. Tijdens deze reis is de school in Hatsik een paar keer bezocht om met eigen ogen te kunnen zien waaraan het geld in de school was besteed. De bestuursdelegatie werd op feestelijk wijze ontvangen door de zeer dankbare schoolleiding.

  Naast de restauratie van de lokalen en het uit Nederland laten overkomen van het “nieuwe” meubilair konden ook nog 4 zitbanken voor buiten worden aangeschaft.

  In het najaar 2018 zal aan CBS De Wrâldpoarte verslag worden uitgebracht zodat de kinderen met eigen ogen kunnen zien hoe hun geld is besteed.

  Voor foto’s van dit project klik hier

  Een filmpje van het bezoek aan de school in Hatsik vindt u hier. https://youtu.be/TFc7IsG4ZQA

  Bent u ook geïnteresseerd in een vergelijkbaar project, neem dan contact op met ons bestuurslid PR & Communicatie Dhr. Elle Hoekstra. Hij is bereikbaar op 06-11 34 77 52. Ook kunt u hem natuurlijk een e-mail sturen: communicatie@famtofam.nl