• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • School Vahramaberd

  In 2014 heeft Christelijke Basisschool De Paedwizer van Sint Nicolaasga in de 40-dagentijd actie gevoerd voor een arme school in Armenië. De opbrengst hiervan (€ 1.250) is door Famtofam besteed aan een school in Vahramaberd, een klein dorpje, net buiten Gyumri.

  Voorafgaande aan deze actie is door Famtofam aan alle leerlingen van de school voorlichting gegeven over het werk van Famtofam en hoe beroerd kinderen in het werkgebied van Famtofam het hebben.

  Vervolgens hebben de leerlingen allerlei acties op touw gezet om geld in te zamelen. De acties zijn afgesloten met een Kerk-School-Gezinsdienst in de kerk van Idskenhuizen. De collecte in dienst werd gevoegd bij de opbrengst van de actie.

  In de herfst heeft een bestuursdelegatie het geld besteed in Vahramaberd. Samen met de schoolleiding zijn tal van goederen in gekocht (huishoudelijke artikelen, leermiddelen, speelgoed).

  Na terugkeer uit Armenië heeft het bestuur verslag uitgebracht aan de school en zijn video’s en foto’s vertoond. Zo hebben de kinderen van De Paedwizer met eigen ogen kunnen zien hoe hun geld is besteed in Armenië.

  Voor foto’s van dit project klik hier.

  Bent u ook geïnteresseerd in een vergelijkbaar project, neem dan contact op met ons bestuurslid PR & Communicatie Dhr. Elle Hoekstra. Hij is bereikbaar op 06-11 34 77 52. Ook kunt u hem natuurlijk een e-mail sturen: communicatie@famtofam.nl