• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • Weeshuis Gyumri

  De Voortgezette Gereformeerde Kerk (VGKN) van Harkema heeft in 2016 een enveloppenactie gevoerd onder haar leden. Deze actie bracht het mooie bedrag van € 1.450 op. Dit bedrag is door Famtofam besteed aan het “Fridtjof Nansen” weeshuis in Gyumri.

   

  Met de kerk was afgesproken dat dit geld zou worden besteed aan noodzakelijke goederen voor dit weeshuis waar 90 kinderen zonder ouders (of van ouders met problemen) zijn ondergebracht. Maandagochtend werden we ontvangen door de directrice van het weeshuis voor een kennismaking. ’s Middags zijn we met de leiding van het weeshuis inkopen gaan doen in Gyumri. De volgende spullen zijn o.m. ingekocht: 2 boekenkasten, een ladekast, 25 dekens, 50 borden, 20 paar gymschoenen en 10 trainingspakken. Alle gekochte goederen zijn bezorgd en op donderdagmiddag zijn we teruggegaan om met eigen ogen te constateren dat alle goederen waren geleverd en in gebruik genomen. Dat werd een feestelijk bijeenkomst waarbij de kinderen ons verrasten met zang en dans. Ook kregen we 2 smyrnakleedjes aangeboden die op de school door 2 jongens waren gemaakt. Van dit bezoek is weer  beeldmateriaal gemaakt.

  Met dit beeldmateriaal verslag uitgebracht over wat er precies met het geld is gebeurd. Ook zijn de 2 smyrnakleedjes overhandigd aan de VGKN Harkema als een blijvende herinnering.

  Ook dit is dus weer een voorbeeld van “Directe hulp aan Armeense kinderen” van Famtofam. Alle geld dat is gegeven wordt in Armenië ook daadwerkelijk besteed.

  Voor foto’s van dit project klik hier

  Van ons bezoek aan het weeshuis is ook een filmpje gemaakt. http://www.famtofam.nl/weeshuis

  Bent u ook geïnteresseerd in een vergelijkbaar project, neem dan contact op met ons bestuurslid PR & Communicatie Dhr. Elle Hoekstra. Hij is bereikbaar op 06-11 34 77 52. Ook kunt u hem natuurlijk een e-mail sturen: communicatie@famtofam.nl