• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • Famtofam in de polder

  Ook voor Famtofam heeft “het virus” zo zijn gevolgen. Allereerst in Armenië. Al wekenlang (voordat een totale lockdown in Armenië was afgekondigd) is met onze contactpersonen daar afgesproken dat zij geen bezoeken meer brengen aan families van gesponsorde kinderen. Dat betekent dat de armste kinderen niet meer (of waar dat mogelijk is uitsluitend telefonisch) worden benaderd. Gevolg daarvan is ook dat onze sponsoren verstoken blijven van informatie over de arme families. Het is even niet anders.

  Maar ook hier in Nederland passen we ons aan aan de nieuwe omstandigheden. Het bestuur vergadert uitsluitend nog via internet. Gelukkig kan de financiële ondersteuning in Armenië gewoon doorgaan. Sponsorbijdragen worden automatisch geïncasseerd en de gezinnen in Armenië kunnen nog naar de bank om het geld op te nemen.

  Zoals bij velen van u wellicht bekend was Famtofam ook zichtbaar in de kerk van Eastermar. In die kerk (De Hege Stins) staat namelijk een staander met wenskaarten die (á €1,50) konden worden gekocht ten bate van Famtofam. Maar ja, (zelfs) de kerk is gesloten en dus wordt er geen wenskaart meer verkocht. Dat zette ons aan het denken. En toen ontstond het idee om Lamkje Bergsma te vragen of zij het goed vindt dat Famtofam een rek met wenskaarten ophangt in haar “hokje in de polder” aan de Mienskerwei, even buiten Eastermar. En die hoefde daar niet lang over na te denken. Lamkje is zelf namelijk ook sponsor van een kind in Armenië en kent Famtofam dus goed. Ze ging meteen akkoord en zo kon het gebeuren dat sinds een paar weken de wenskaarten van Famtofam “bij Lamkje hangen” zodat eenieder ze daar kan kopen. Famtofam is Lamkje zeer erkentelijk voor de geboden gelegenheid. Stuur ook eens een (Famtofam) kaartje en denk dan aan Famtofam. Breng dan eens een bezoekje in de polder. Komt u niet in de polder dan hebben wij thuis (’t Hôf 57) ook deze kaarten te koop. Kom gerust eens langs. Mogelijke was u misschien al eens van plan een kansarm kind in Armenië te ondersteunen of wilt meer informatie over Famtofam, dan verwijs ik u graag naar onze website: www.Famtofam.nl.

  Elle Hoekstra

  Communicatie & PR

  Scroll omhoog