• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • Start Famtofam (bij de Prot Gemeente) in Sumar.

  Eindelijk was het zover, na Corona-beperkingen kunnen activiteiten (met samenkomsten) weer. De term “startzondag” was dan ook bepaald van toepassing op de openlucht kerkdienst van de Prot Gemeente van Sumar op zondag 26 september 2021. Deze dienst werd gehouden op het sportcomplex van de voetbalvereniging in Sumar en werd muzikaal ondersteund door de plaatselijke harmonie “De Lofstem”.

  Zowel de kerkdiensten voor de PG Sumar als de activiteiten van Famtofam voor publiek kunnen weer na 1,5 jaar onderbreking en “digitale bijeenkomsten”. 

  In Sumar was afgelopen voorjaar besloten de komende tijd namens de diaconie een project te kiezen waarvoor geld zal worden ingezameld. Dit zal worden uitgevoerd door een speciale commissie die bestaat uit 6 leden van de gemeente. Dat werd gekozen voor Famtofam is een opsteker voor bestuur biedt kansen om weer extra activiteiten in Armenië te ontplooien. 

  Deze dienst was de aftrap van dit project en Famtofam was uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. En dat gebeurde! Het voltallige bestuur was aanwezig.

  Tijdens de dienst werd in groepen gediscussieerd over “hoe eerlijk te delen”. Ook kreeg Famtofam de gelegenheid in de dienst te spreken over Famtofam en het belang van dit soort acties. Ook was collecte voor Famtofam.

  Na afloop van de dienst konden de Famtofam bestuursleden aan belangstellenden verder vertellen over het werk van Famtofam. Ook kon Famtofam (zelfgemaakte) wenskaarten verkopen. Hiervan werd behoorlijk gebruik gemaakt zodat een opbrengst van €50 kon worden gerealiseerd. Verder hadden de kinderen spaarpotjes gemaakt die werden verdeeld onder de aanwezigen met het verzoek de komende maanden te gaan sparen.

  Het schitterende nazomerweer zorgde voor een prachtige entourage die door aanwezigen als zeer bijzonder werd ervaren. En dat kwam mede doordat er alom opluchting en blijheid was over het feit dat na een lange periode van “lockdown” mensen elkaar weer (zonder beperkingen) konden ontmoeten. Het bestuur van Famtofam zegde toe om de komende tijd de acties van de actiecommissie zoveel mogelijk te willen ondersteunen om van dit project een daverend succes te maken. Later zullen we berichten hoe het verder gaat met dit project.

  Elle Hoekstra

  Communicatie &PR