• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • Sumar helpt Famtofam

  Zondag 29 oktober was het zover. Na een periode van 2 jaar actievoeren voor Famtofam werd het project “Sumar helpt Famtofam” in een kerkdienst van de Protestantse gemeente Sumar officieel afgesloten. En wát voor een periode! Een bestuursdelegatie van Famtofam was tijdens de kerkdienst aanwezig en hoorden wat er zoal was georganiseerd. Voorzitter van de diaconie Jouke Hoekstra blikte terug op het palet aan activiteiten dat de projectgroep heeft georganiseerd. Jong (kinderen die geld spaarden in doosjes) en oud (senioren die kaarten kochten) droegen hun steentje bij. Een greep uit de vele activiteiten:

  • de autowasstraat die een paar keer werd gehouden en waarbij zowaar sprake was van filevorming in Sumar. 

  • een orgelconcert met aansluitend het nuttigen van een heerlijke maaltijd in de kerk. Deelnemers mochten zelf bepalen wat ze wilden doneren voor deelname aan deze heerlijke maaltijd (die door de jeugd van de kerk werd bereid en met de koksmutsen op keurig in de kerk werd afgeleverd). Liefst €1.000 bracht deze actie op. 

  • en dan nog een heel speciale actie die een gemeentelid op touw zette: het verzorgen van een rondvlucht boven Sumar tegen betaling. 

  Er was een cheque gemaakt waarop de totale opbrengst was vermeld. De cheque werd aan voorzitter Voolstra van Famtofam overhandigd. Toen bleek dat de totaalopbrengst maar liefst €3.750 was. 

  Famtofam heeft het project op de voet gevolgd en was van tijd tot tijd ook aanwezig bij diverse activiteiten. De voorzitter verwoordde de dank van Famtofam voor alle inspanningen van de PG Sumar. Voor zoveel aandacht en steun voor het werk in Armenië wat nog steeds broodnodig is 

  Jouke Hoekstra sloot af met de opmerking dat het project nu wel was afgesloten maar dat de banden tussen de PG Sumar en Famtofam zijn verstevigd en dat Famtofam ook in de toekomst mag blijven rekenen op (financiële) steun van de kerk van Sumar. En om dat te onderstrepen werd de collecte in deze dienst bestemd voor Famtofam. Na afloop was er koffie voor de aanwezigen.

  Nogmaals, heel veel dank PG Sumar voor jullie warmte en support.

  Elle Hoekstra

  Communicatie & PR Famtofam