F2F Kadosjop

Altijd weer weten mensen die Famtofam een warm hart toedragen wegen te verzinnen om Famtofam te helpen haar doelstelling te verwezenlijken. Zo ontstond in 2013 het idee bij 2 van onze trouwe donateurs (Jantsje Hoekstra-Van der Heide en Alie de Vries-Bakker uit Eastermar) om een winkeltje te gaan opzetten om spulletjes voor Famtofam te gaan verkopen (de “F2F Kadosjop “).

Foto1

Voor de F2F Kadosjop worden goedkope (2de hands) spulletjes ingekocht (o.a. uit Kringloopwinkels). Deze worden, indien nodig opgeknapt en daarna verpakt in cellofaan, voorzien van een strik erom en een Famtofam sticker. Deze spulletjes worden voor een zacht prijsje verkocht. Er wordt rekening gehouden met iedereen en dat levert een grote diversiteit aan cadeautjes op (w.o. speelgoed voor kinderen), leuk om te krijgen maar ook zeer geschikt om te geven. De opbrengst is geheel voor Famtofam.

Foto2

De F2F Kadosjop bezoekt regelmatig jaarmarkten, kerstmarkten e.d. Daarnaast vergezelt de F2F Kadosjop altijd bestuursleden wanneer zij ergens een lezing  houden over het werk van Famtofam. Tijdens de pauze van deze lezingen verkoopt de F2F Kadosjop lootjes voor een verloting en worden kadootjes verkocht. Zo zorgt zij voor een welkom intermezzo tijdens lezingen.

Het gaat echter niet alleen om het verkopen van spulletjes maar ook het “verkopen van Famtofam”. In de kraam liggen brochures, nieuwsbrieven en inschrijfformulieren van Famtofam. Belangstellenden krijgen ‘het verhaal van Famtofam’ te horen en geprobeerd wordt om belangstellenden over te halen zich aan te melden als sponsor voor een kind in Armenië.

Inmiddels is de F2F Kadosjop een niet meer weg te denken fenomeen die jaarlijks goed is voor een opbrengst van maar liefst € 3.000 voor Famtofam.

Foto3

Het initiatief van beide dames lijkt ook uit te stralen naar anderen. Van diverse kanten komen mensen soms spontaan met zelfgemaakte spullen die gratis worden aangeboden ter verkoop. Zo kregen de dames prachtige figuren met volgelvoer aangeboden die snel weer konden worden verkocht. Iemand anders bood zelfgemaakte sieraden aan en één van onze sponsors verstaat de kunst prachtige decoraties van oude fietsbanden te maken (zoals bv de afgebeelde ‘zonnebloem’) die de Fam2Fam Kadosjop mag verkopen.

Maar u hoeft niet alleen de spulletjes te kopen. U kunt ook op een andere manier helpen de F2F Kadosjop tot een nog groter succes te laten worden. Bent ook u handig om iets leuks te maken wat de F2F Kadosjop mag verkopen, neem dan contact op. Of is er in uw woonplaats een markt waar de F2F Kadosjop zou kunnen staan, laat het weten. Wellicht hebt u nog heel andere ideeën om te helpen. Laat het weten. U kunt contact opnemen met Jantsje Hoekstra:  kadosjop@famtofam.nl.  Bellen mag ook natuurlijk: 0512-471558.

Scroll omhoog