• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • Wat doen wij?

  Famtofam ondersteunt de allerarmste kinderen in Gyumri (Armenië), en daarmee het hele gezin met financiële middelen om naar school te kunnen gaan.

  In Nederland worden sponsoren (families, instellingen etc) gezocht die in Gyumri een kind (tussen 4 en 18 jaar) willen ondersteunen. Periodiek incasseert Famtofam het geld van deze sponsoren wat vervolgens wordt overgemaakt naar een Famtofam bankrekening in Armenië. De gezinnen nemen dat geld op na legitimatie bij de bank.

  Hulp aan scholen

  Scholen hier zetten acties op touw om geld in te zamelen voor een school in Armenië. De opbrengst wordt door Famtofam daar besteed om een school op te knappen en/of te voorzien van allerlei goederen (speelgoed, leermiddelen, meubilair etc).

  Noodhulp

  Daarnaast verleent Famtofam Noodhulp bij acute noodsituaties. In voorkomende situaties wordt direct geld beschikbaar gesteld in Gyumri. Voor dat geld wordt door de Famtofam contactpersonen dan (meestal) voedsel en/of hout voor verwarming gekocht en afgeleverd op het adres.

  Studiefonds

  Famtofam heeft een studiefonds opgezet om (geselecteerde) studenten die een universitaire studie willen en kunnen volgen maar niet over de financiële middelen beschikken in de gelegenheid te stellen toch een studie te doen. Alle 6 universiteiten van Gyumri zijn bezocht en geïnformeerd over dit Famtofam Studiefonds. De eerste studenten zijn geselecteerd en zijn begonnen aan hun universitaire studie (vanaf september 2018). Geselecteerde studenten krijgen 4 jaar lang een studiebeurs aangeboden.