Wat doen wij?

Famtofam ondersteunt de allerarmste kinderen in Gyumri (Armenië), en daarmee het hele gezin met financiële middelen om naar school te kunnen gaan.

In Nederland worden sponsoren (families, instellingen etc) gezocht die in Gyumri een kind (tussen 4 en 18 jaar) willen ondersteunen. Periodiek incasseert Famtofam het geld van deze sponsoren wat vervolgens wordt overgemaakt naar een Famtofam bankrekening in Armenië. De gezinnen nemen dat geld op na legitimatie bij de bank.

Noodhulp

Daarnaast verleent Famtofam Noodhulp bij acute noodsituaties. In voorkomende situaties wordt direct geld beschikbaar gesteld in Gyumri. Voor dat geld wordt door de Famtofam contactpersonen dan (meestal) voedsel en/of hout voor verwarming gekocht en afgeleverd op het adres.

Studiefonds

Momenteel werkt Famtofam aan de opzet van een studiefonds. Dit studiefonds gaat studenten aan het Hoger Onderwijs financieel ondersteunen. Daardoor komt een universitaire studie binnen bereik van deze studenten die wel de capaciteiten hebben maar niet de financiële middelen.

Scroll omhoog