• Tekstgrootte aanpassen:A A A
 • Corona update

  Helaas trekt corona zich niets aan van grenzen en zo kon je verwachten dat ook Armenië zou worden getroffen. Op dit moment zijn er in Armenië meer dan 400 personen geïnfecteerd en 3 doden (stand 29 maart). In Gyumri zijn 5 personen geïnfecteerd en er liggen een aantal mensen uit omliggende dorpen met corona in het ziekenhuis van Gyumri.


  Twee weken geleden hadden we als bestuur al besloten dat onze contactpersonen (Karine, Kristine en Anna) met onmiddellijke ingang geen huisbezoeken meer afleggen. Inmiddels is er een lockdown in Armenië van kracht tot 14 april 2020. Dit betekent dat iedereen thuis moet blijven en alleen naar buiten mag met een ingevuld formulier (waarom,
  wanneer en hoelang).


  Karine wordt nu vaak gebeld door gezinnen die om extra ondersteuning vragen, vaak omdat er helemaal geen inkomen meer is. Men mag niet naar buiten en kan dus niet werken en zo komt men vaak ook zonder eten te zitten. We staan voortdurend in contact met Karine om te kijken of we toch niet iets kunnen doen. Op dit moment kunnen we ze echter niet helpen. Een trieste zaak. We blijven zoeken naar oplossingen.


  Bestuur Famtofam